Διοργάνωση συναυλιών αλληλεγγύης ? Για σένα τραγουδώ

Η Διεύθυνση ΔΕ Δ΄Αθήνας δια της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων προτίθεται να διοργανώσει σειρά συναυλιών σε επίπεδο Δήμων προκειμένου να ενισχύσει τις δομές κοινωνικής υποστήριξης των δημοτικών αρχών της περιοχής ευθύνης της. Συγκεκριμένα προγραμματίζει οι συναυλίες να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πιθανές ημερομηνίες τις Τετάρτες 2 και 9 Δεκεμβρίου 2015. Απευθύνει κάλεσμα στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία και συνταξιούχους),  διοικητικούς υπαλλήλους, μαθητικά συγκροτήματα να πλαισιώσουν την προσπάθεια διατήρησης του χαμόγελου και της ελπίδας στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση.

Οι συναυλίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο με σκοπό τόσο την ενημέρωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές κοινωνικής υποστήριξης (Κουζίνες, Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία) όσο και την ενίσχυσή τους. Το προαιρετικό αντίτιμο που θα μπορούν να προσφέρουν οι ακροατές στους πάσχοντες συμπολίτες μας θα είναι τρόφιμα και φάρμακα (θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα προτιμώμενα είδη).

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ανάγκες συμπολιτών μας (ανέργων, ανασφάλιστων, χαμηλοσυνταξιούχων) που η ζωή τους δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό και που προσέρχονται για βοήθεια στις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Για τη διοργάνωση των συναυλιών θα χρειαστεί η βοήθεια εκπαιδευτικών πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων (π.χ. καλλιτεχνικών για τη δημιουργία αφισών, μουσικών για την υποστήριξη της μουσικής παραγωγής, τεχνικών ήχου, όλων των ειδικοτήτων για τη γραμματειακή υποστήριξη). Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη  φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: bit.ly/SOS-D

 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών όπως και να αναρτηθεί η πρόσκληση στον πίνακα ανακοινώσεων των σχολείων.                                                                         

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (16899-synaulies.pdf)16899-synaulies.pdf[Εγκύκλιος 16899/28-9-2015]242 kB
Joomla templates by a4joomla