Βράβευση ταινίας μικρού μήκους του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης

Το 7ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης είναι ένα από αυτά που επιλέχθηκαν να βραβευτούν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους (που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΤ), στο οποίο συμμετείχαν 380 ταινίες από σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας.
Η ταινία "Πλανήτης Σχολείο" διαδραματίζεται στο χώρο ενός Λυκείου. Είναι σπονδυλωτή, αποτελείται από 10 σκηνές που δεν έχουν μεταξύ τους χρονική συνέχεια. Αναφέρεται σε παγιωμένες καταστάσεις, σε αποδεκτές συμβάσεις και κανόνες του σχολείου (π.χ. ο αυστηρός καθηγητής, οι μικρές και ακατάλληλες αίθουσες, η τιμωρία, το φλερτ, ο εκφοβισμός, ο φόρτος διαβάσματος, κ.ά.).


Τα περισσότερα πλάνα (με εξαίρεση κάποια γενικά) δε δείχνουν πρόσωπα, αφού η κάμερα κινείται χαμηλά έτσι ώστε να τονιστεί πως όσα διαδραματίζονται στην ταινία είναι πέρα από συγκεκριμένα πρόσωπα, συνέβαιναν και συμβαίνουν σε κάθε σχολείο, χωρίς να έχει σημασία το ποιός και το πού. Αφηγητής δεν υπάρχει, οι διάλογοι είναι λίγοι, ενώ αρκετές σκηνές κινούνται σε επίπεδο συμβολισμών, απαιτώντας από το θεατή να δώσει τη δική του εμπειρική ερμηνεία, ανάλογα από την πλευρά την οποία βρίσκεται ή έχει υπάρξει (μαθητής, καθηγητής ή γονέας).
Οι ταινίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΡΤ, ενώ θα παρουσιαστούν και στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας το ερχόμενο φθινόπωρο.
Φωτογραφίες και απόσπασμα από την ταινία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του 7ου ΓΕΛ http://7lyk-n-smyrn.att.sch.gr

Joomla templates by a4joomla