Συνέδριο για τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση, 20/9

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :  I_AM day "Animating Inclusiveness" που διοργανώνεται στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Animasyros.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έχει ως στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης (animation) στο κοινό.

 To Animasyros είναι εταίρος στο έργο I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia”  που στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ε.ε.α.) χωρίς αποκλεισμούς, μέσω μιας καινοτόμου προσωποκεντρικής, διεπιστημονικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης, και υλοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Το έργο χρησιμοποιεί τα κινούμενα σχέδια, μέσω ενός μεικτού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων μάθησης, για την ανάπτυξη ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για παιδιά με SEND στα κανονικά σχολεία. Σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες, προωθεί την ανταλλαγή αξιών κοινωνικής ένταξης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών με SEND, για την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, ενώ συνδράμει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου ομιλίες για τη συμπεριληπτική αγωγή οι ταινίες που δημιουργήθηκαν με αφορμή του έργο από το Animasyros καθώς και θα απονεμηθούν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού ταινίας animation με θέμα τη συμπερίληψη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου. Θα παρουσιαστούν ταινίες, ομιλίες και θα ακολουθήσει απονομή βραβείων μαθητικού διαγωνισμού ταινίας animation με θέμα τη συμπερίληψη. Μία μοναδική ευκαιρία για δικτύωση των διδασκόντων με φορείς που εργάζονται χρόνια στην ειδική αγωγή και την συμπεριληπτική εκπαίδευση ώστε να υιοθετήσουν το animation ως μέσο συμπερίληψης.

 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 15:30 στο Πνευματικό Κέντρο και θα αναμεταδοθεί μέσω του καναλιού YouTube του Αnimasyros  (εδώ.   https://www.youtube.com/channel/UCtdcopnqTCFIguEyOObWxfg

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

-- 

 

Joomla templates by a4joomla