1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»

«Αναδεικνύοντας  γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»

Ερμούπολη, Σύρου, Αίθουσα Κώστα Τουλούπη (Λιβάδια Μάννα)

Παρασκευή 10 Ιουνίου (απόγευμα), Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

 

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με αντικείμενο τις διδακτικές μεθοδολογίες και διδακτικές πρακτικές των εκπαιδευτικών, που είναι επηρεασμένες από διάφορες μορφές τέχνης, έτσι όπως επιχειρούνται στο σύγχρονο δευτεροβάθμιο σχολείο, τον Ιούνιο του 2016, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις συστηματικές απόπειρες εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν διάφορες μορφές και μεθόδους των τεχνών στη διδακτική των διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων. Συνιστά κοινό τόπο στις σύγχρονες προσεγγίσεις του εκπαιδευτικού θεσμού, η παραδοχή ότι οι διδακτικές μεθοδολογίες και πρακτικές μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην ουσιαστική ένταξη των μαθητών και μαθητριών στον εκπαιδευτικό θεσμό αποτρέποντας τη μαθητική διαρροή.

Το Συνέδριο αυτό εστιάζει σε αυτήν ακριβώς τη διάσταση των διδακτικών επιλογών που αξιοποιούν την τέχνη, δηλαδή τη συμβολή τους σε μια ουσιωδώς ενταξιακή εκπαίδευση.

Ποιους και ποιες αφορά

Η πρόσκληση αφορά εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιστημονικό προσωπικό της ευρύτερης ερευνητικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και στελέχη της εκπαίδευσης, τα οποία λαμβάνουν αποφάσεις για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διδακτικών στην εκπαίδευση.  

Άξονες του Συνεδρίου

Το  συγκεκριμένο συνέδριο θα εμπεριέχει μεγάλη ποικιλία βιωματικών εργαστηρίων σε παράλληλες αίθουσες, κατάλληλα διαμορφωμένες για κίνηση και συμμετοχική διάδραση, εστιάζοντας σε προτάσεις που θα κατατεθούν σχετικά με τους παρακάτω άξονες:

  • Διδακτικές Μεθοδολογίες

  • Διδακτικές Πρακτικές

  • Ανάδειξη και ανταλλαγή καλών πρακτικών

Πρόσκληση για υποβολή εργασιών

Προθεσμία για υποβολή Περιλήψεων: 15 Μαρτίου 2016

Διευθύνσεις επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποβολή τελικού κειμένου: 22  Απριλίου 2016,

Οι εισηγήσεις θα κριθούν από δύο ανεξάρτητους κριτές, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι σχετικές Επιτροπές και ο ιστότοπος του Συνεδρίου.

 

 

Joomla templates by a4joomla