Ζητείται ελπίδα

 

Στο πλαίσιο  πολιτιστικού προγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές των τμημάτων Ε΄ υδραυλικών και Ε΄ πληροφορικής  του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με  τίτλο: "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ"

(εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη).

Αφορμή ήταν αγάπη  για την έβδομη τέχνη και αιτία η ανάγκη   να εκφραστούν όλα αυτά που νιώθουν οι έφηβοι, όλα αυτά που τους προβληματίζουν?

Η ταινία συμμετείχε στον  3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους (που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΤ) και βραβεύτηκε με εύφημο  μνεία.

Λίγα λόγια για την ταινία :

Στην Αθήνα του 2013  πέντε φίλοι βιώνουν μέσα από τα εφηβικά τους μάτια πέντε διαφορετικές ιστορίες. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη βία, την αδικία, το ρατσισμό, την οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση νιώθουν φόβο, αγωνία, θυμό, απελπισία, αγανάκτηση. Τελικά, όμως, αποφασίζουν να γυρίσουν το σκηνικό, να εκφραστούν, να αντιδράσουν και να φέρουν στο φως όλα αυτά που έχουν κρυμμένα μέσα τους και που ψάχνουν γύρω τους: την ελπίδα, το θάρρος, την αγάπη, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, το δίκιο, την αληθινή ζωή, τη ζωή που θέλουν και που αξίζει να ζουν.

Η ταινία αφιερώνεται σε όλους αυτούς που δε σταματούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν?

Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Ζώη Κοντζιά, Σοφία Ναβροζίδου

 
Joomla templates by a4joomla