Ψηφιακές εφαρμογές Μουσείου Ακρόπολης

 

Χρωμάτισε την πεπλοφόρο. Ψηφιακό παιχνίδι όπου μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές 

  • «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» (www.acropolis-athena.gr), μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

  • Η Ζωφόρος του Παρθενώνα, παρουσιάζεται σε ψηφιακή μορφή μέσα από την εφαρμογή www.parthenonfrieze.gr. H εφαρμογή απευθύνεται στους ειδικούς επιστήμονες, στο ευρύ κοινό, αλλά και στα παιδιά μέσα από τα ψηφιακά της παιχνίδια.

  • Το Μουσείο Ακρόπολης, σε συνεργασία με την εταιρεία Google, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου μέσω της εφαρμογής Google Art Project. Εξερευνήστε ψηφιακά το Μουσείο Ακρόπολης στο Google Art Projec

  • Μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά. http://www.ysma.gr/theglafkaproject/

Μεγάλα Μουσεία

ΓΑΛΛΙΑ

Λούβρο, Musee du Louvre, Παρίσι 

www.louvre.fr

Με χρονολογία ίδρυσης το 1793, το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά μουσεία. Στις συλλογές του ανήκουν αντικείμενα και έργα τέχνης από την προϊστορική Μεσοποταμία και την Αίγυπτο αλλά και από όλες τις περιόδους της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης.

Centre Pompidou, Παρίσι

www.centrepompidou.fr

Το μουσείο στεγάζεται στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού που ίδρυσε ο G. Pompidou. Στις αίθουσές του φιλοξενεί κορυφαίες συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης όπου αποτυπώνονται τα σημαντικότερα ρεύματα και τάσεις του 20ού αι. Εκτίθενται έργα καλλιτεχνών όπως οι Mirό, Shagall, Mondrian, Malevitch, Kandinsky, Picasso, Man Ray, Matisse, Picabia, Giacometti, Ernst, Pollock, Bacon, Cesar, Serra, Brancusi, Takis, de Cooning, Aalto, Le Corbusier κ.α. 

 Μουσείο Picasso

www.musee-picasso.fr

Το Μουσείο Picasso άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1985. Στις αίθουσές του στεγάζονται έργα που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του ζωγράφου


Musee Rodin

www.musee-rodin.fr

Στα κτήρια του μουσείου Rodin φιλοξενούνται περίπου 6600 έργα του καλλιτέχνη από ορείχαλκο, γύψο, κερί, τερακότα. Εκτίθενται ακόμη κεραμεικά, πίνακες, σχέδια, αρχειακό υλικό καθώς και έργα άλλων καλλιτεχνών από την προσωπική του συλλογή. 
ΙΤΑΛΙΑ

Μουσεία του Βατικανού

http://mv.vatican.va/StartNew_EN.html

Ο αρχικός πυρήνας του μουσειακού συγκροτήματος του Βατικανού υπήρξε η συλλογή γλυπτών του Πάπα Ιουλίου του Β΄. Σήμερα στις αίθουσες των μουσείων στεγάζονται συλλογές Ελληνικών, Ρωμαϊκών, Ετρουσκικών, Αιγυπτιακών κ.α. αρχαιοτήτων. Το συγκρότημα συμπεριλαμβάνει τις στοές, τις αίθουσες και τα παρεκκλήσια του Βατικανού (αίθουσα Ραφαήλ, Cappella Sistina κ.α.- ιστορημένα από τους Raphael, Perugino, Botticelli, Ghirlandaio, Michelangelo κ.α.). Ακόμη το Ιεραποστολικό Εθνολογικό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Βατικανού, με έργα των Da Vinci, Tiziano, Veronese, Caravaggio, Poussin, G.Reni, Bernini κ.α. αλλά και Ρωσικές και μεταβυζαντινές εικόνες.


Galleria degli Uffizi 

www.polomuseale.firenze.it/en/index.php

Η Galleria degli Uffizi χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Φραγκίσκο Α των Μεδίκων για να στεγάσει τις αρχαιολογικές και καλλιτεχνικές συλλογές του ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μουσεία ζωγραφικής και γλυπτικής στον κόσμο. Στις αίθουσές της εκτίθενται έργα των Giotto, Simone Martini, Piero della Francesca, Fra Angelico, Filippo Lippi, Botticelli, Mantegna, Correggio, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo, Caravaggio, Durer, Rembrandt, Rubens κ.α.
ΑΓΓΛΙΑ

Βρετανικό Μουσείο

www.britishmuseum.org

Με ιστορία 251 ετών από το 1753 που ιδρύθηκε, το Βρετανικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο, καλύπτοντας μεγάλο εύρος γεωγραφικών περιοχών και πολιτισμών. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν εκθέματα σχετικά με τους πολιτισμούς της αρχαίας και χριστιανικής Αιγύπτου, της αρχαίας Μεσοποταμίας, Ανατολίας και Αραβίας, της Περσίας των Αχαιμενιδών, των Πάρθων και των Σασσανιδών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αίθουσες οι αφιερωμένες στην αρχαία ελληνική τέχνη με εξέχουσες εκείνες των γλυπτών του Παρθενώνα και των άλλων ναών της Ακρόπολης, του Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού και των συλλογών αρχαίας κεραμικής  Ακόμη οι αίθουσες με εκθέματα από την την Ρώμη της εποχής της δημοκρατίας και των αυτοκρατορικών χρόνων, από την ιστορία των ευρωπαϊκών λαών πριν και κατά τη ρωμαιοκρατία, τη Μεσαιωνική Ευρώπη και το Βυζάντιο αλλά και από τη νεότερη και σύγχρονη εποχή. Σημαντικές θεωρούνται οι αίθουσες των προκολομβιανών πολιτισμών της Ν. Αμερκής (Μάγιας, Αζτέκοι), των Αφρικανικών πολιτισμών (βασίλειο Benin), των πολιτισμών της Ωκεανίας (Αβορίγινες, Μαορί) και του Ειρηνικού (αγάλματα ν. Πάσχα).Tate gallery

www.tate.org.uk

Οργανισμός που περιλαμβάνει 4 πινακοθήκες σε διάφορα μέρη της Βρετανίας. Η συλλογή που ξεκίνησε το 1897 ως δωρεά 65 έργων από τον H. Tate, αποτελείται σήμερα από 65000 έργα , αντιπρoσωπευτικά της εξέλιξης της Βρετανικής τέχνης αλλά και της διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας του 19ου και 20ου αι. Εκτίθενται έργα καλλιτεχνών όπως οι Bacon, Dali, de Cirico, de Cooning, Degas, Ernst, Gaugin, Giacometti, Griss, van Gogh, Hogarth, Klee, Le Corbusier, Magritte, Malevich, Man Ray, Modigliani, Mondrian, Mirό, Monet, Moore, Pollock, Renoir, Rodin, Rossetti, Rothko, de st. Phalle, Toulouse Lautrec, Utrillo, van Dyck, Vieira da Silva, Warholl κ.α. αλλά και των δικών μας Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Κουνέλλη, Χρύσας, Στάμου, Τάκι, Καλλιγιάννη, Σαμαρά. Η συλλογή πινάκων του J.M.W. Turner είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο με έργα του καλλιτέχνη.

The National Gallery

www.nationalgallery.org.uk

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές Ευρωπαϊκής ζωγραφικής στον κόσμο καλύπτοντας την περίοδο από το 1256 μ.Χ. ως το 1900. Εκτίθενται δημιουργήματα καλλιτεχνών όπως οιBotticelli, Tiziano, van Eyck, Holbein, da Vinci, Velazquez, Rembrant, Monet, Renoir, van Gogh, Turner κ.α.

National Galleries of Scotland

www.nationalgalleries.org/summer

 Συλλογές που προέρχονται από 5 πινακοθήκες του Εδιμβούργου και 2 της Ν. Σκοτίας. Εκτίθενται πίνακες που καλύπτουν την περίοδο από την Αναγέννηση έως τον μεταϊμπρεσιονισμό και τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αι. αλλά και πορτραίτα προσωπικοτήτων της Σκοτσέζικης ιστορίας. 

NMSI, National Museum of Science and Industry

www.nmsi.ac.uk

Οικογένεια μουσείων ( Science Museum, Creative Planet, National Railway Myseum, National Museum of Photography, Film & Television). Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Επιστημών (Science Mouseum) που με 300000 αντικείμενα στις συλλογές του (μαθηματικά, φυσική, χημεία, αεροναυπηγική, βιο-επιστήμες, κλινική ιατρική, αγροτική τεχνολογία κ.α.) παρέχει μια τεκμηριωμένη καταγραφή της εξέλιξης της Δυτικής επιστήμης, τεχνολογίας, ιατρικής. 
 

The Natural History Museum

www.nhm.ac.uk

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας λειτούργησε αρχικά ως συλλογή φυσικής ιστορίας του Βρετανικού Μουσείου. Θεσμοθετήθηκε μόλις το 1963 ενσωματώνοντας στην συνέχεια και το Γεωλογικό Μουσείο. Οι εκθέσεις του προσφέρουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της εξέλιξης του πλανήτη και των ειδών με αίθουσες αφιερωμένες στη γεωλογία ,τα πετρώματα, τους σεισμούς, την καταγωγή των ειδών,τους δεινόσαυρους, την ανθρώπινη βιολογία, την άγρια χλωρίδα και πανίδα κ.α.


 ΡΩΣΙΑ

The State Hermitage Museum, St Petersburg

www.hermitagemuseum.org

Το Ερμιτάζ αποτελεί στη πραγματικότητα ένα συγκρότημα κτηρίων με κέντρο τα Χειμερινά Ανάκτορα, που κτίσθηκαν κατά τον 18ο και 19ο αι. στις όχθες του ποταμού Νέβα, στην καρδιά της Αγ. Πετρούπολης (τ. Λενινγκράντ). Στις συλλογές του ανήκουν πάνω από 3.000.000 εκθέματα που παρέχουν ένα πανόραμα της τέχνης και των πολιτισμών από την Παλαιολιθική περίοδο έως τον 20ό αι. Οι συλλογές χρηστικών αντικειμένων και έργων τέχνης από την Α. Ευρώπη και την Κεντρ. Ασία (Σκυθικά, Σαρματικά, Γοτθικά, Φιννοουγγρικά, Χαζαρικά, Βουλγαρικά, Παλαιορωσικά) καθώς και Αρχαιοελληνικής, Ετρουσκικής και Ρωμαϊκής κεραμεικής, γλυπτικής και μικροτεχνίας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούνται οι συλλογές της Δ. Ευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Da Vinci, Raphael, Giorgione, Tiziano, Michelangelo, Caravaggio, Veronese, Tiepollo, Mazzuoli, Canova, Rembrandt, Rubens, Poussin, Watteau, Ingres, Degas, Matisse, Picasso κ.α.


ΙΣΠΑΝΙΑ
 

Prado

http://museoprado.mcu.es

Το Εθνικό Μουσείο του Prado ιδρύθηκε το 1819 ως Βασιλικό Μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής παρουσιάζοντας μια έκθεση 300 πινάκων. Σήμερα οι συλλογές του περιλαμβάνουν πάνω από 19000 αντικείμενα. Ανάμεσά τους δεσπόζει η συλλογή Ευρωπαϊκής ζωγραφικής (περίπου 8600 πίνακες) με έργα των Greco, Vealzquez, Murillo, Goya, Fra Angelico, Mantgna, Boticelli, Tiepolo, Tiziano, Tintoretto, Veroneze, Caravaggio, Gentileschi, Bosch, Brueghel, Rubens, van Dyck, Poussin, Lorrain, Watteau, Dϋrer; Crannach, Grien, Mengs κ.α.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik (German Museum of Masterworks of Science and Technology). 

www.deutsches-museum.de

Με έτος ίδρυσης το 1903 το Γερμανικό Μουσείο Επιστημονικών και τεχνολογικών Επιτευγμάτων παρακολουθεί και τεκμηριώνει μέσα από τις συλλογές του την εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας από τις απαρχές τους έως σήμερα. Στους χώρους του στεγάζονται πάνω από 50 εκθέσεις γύρω από την αεροναυτική, τη διαστημική τεχνολογία, τη μεταλλειολογία και τη μεταλλουργία, τη γεωδαισία, τα μέτρα και τα σταθμά, το περιβάλλον,τα μηχανικά εργαλεία κ.α.

Kunsthistorisches Museum

www.khm.at/homeE2066.html

Πρωτολειτούργησε το 1891 στεγάζοντας τις αυτοκρατορικές συλλογές των Αψβούργων.Στις συλλογές του ανήκουν αντικείμενα και έργα τέχνης από την αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, την Ευρώπη του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αίθουσα της Εφέσσου, η νομισματική συλλογή και η πινακοθήκη με έργα μεγάλων Αναγεννησιακών ζωγράφων (Arcimboldo, Corregio, Mantegna, Parmigianino, Raphael,Titoretto,Tiziano,Caravaggio,Tiepolo, Bosch, Van Eyck, Bruegel, Van Dyck, Rembrant, Vermeer, Cranach, Durer, Holbein κ.α.).


ΟΛΛΑΝΔΙΑ

RIJKS Museum, Amsterdam

http://rijksmuseum.nl

Με χρονολογία ίδρυσης το 1800, το RIJKS είναι κυρίως γνωστό για την συλλογή του με έργα Ολλανδών ζωγράφων του 17ου αι. (Rembrant, Vemeer, Fr. Hals, J. Steen κ.α.). Λειτουργούν ακόμη εκθέσεις γλυπτών και διακοσμητικών αντικειμένων που καλύπτουν την χρονική περίοδο από τον μεσαίωνα έως τον 20ό αι. καθώς και έκθεση Ασιατικής τέχνης.

 

Van Gogh Museum

www.vangoghmuseum.nl

Περιέχει την μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή έργων του van Gogh. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξελικτική πορεία του καλλιτέχνη αλλά και τη σχέση τού έργου του με εκείνο άλλων σύγχρονών του δημιουργών. 


 ΒΕΛΓΙΟ


Museum Plantin-Moretus

http://museum.antwerpen.be

Το μουσείο Plantin-Moretus στεγάζει μια ξεχωριστή συλλογή τυπογραφκού και αρχειακού υλικού. Τα εκθέματα προέρχονται από την τυπογραφική επιχείρηση του οίκου Plantin-Moretus (δύο από τα παλαιότερα πιεστήρια στον κόσμο (16ος αι.), πίνακες τυπογραφικών στοιχείων, μελάνια, μελανοδοχεία, εξαρτήματα τυπογραφικών εργαστηρίων, εμπορική αλληλογραφία, επιστολές των Lipsius και Rubens κ.α.) προσφέροντας ένα πανόραμα της εξέλιξης της τυπογραφίας αλλά και της κοινωνικής ,οκονομικής και πολιτιστικής ιστορίας της περιόδου από τον 16ου έως τα τέλη του 19ου αι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βιβλιοθήκη του μουσείου με τη συλλογή των 25000 τόμων. Ανάμεσά τους, μία Γουτεμβεργιανή Βίβλος (εκδ. πριν το 1501) και ο περίφημος παγκόσμιος άτλαςTheatrum Orbis Terrarum του Abraham Ortelius (16ος αι). 


ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

The Metropolitan Museum of Art

www.metmuseum.org

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν. Υόρκης ιδρύθηκε το 1870. Οι μόνιμες συλλογές του είναι οργανωμένες σε θεματικές κατηγορίες ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους (Εγγύς Ανατολή, Αιγυπτος, Ελληνική και Ρωμαϊκή τέχνη, Μεσαιωνική τέχνη, Ισλαμική τέχνη, Ευρωπαίκή ζωγραφική και γλυπτική, όπλα και πανοπλίες, ενδυμασία, μοντέρνα Ευρωπαϊκή κα Αμερικανική τέχνη κ.α.) και περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.000.000 αντικείμενα τέχνης.


National Gallery of Art

www.nga.gov

Η Εθνική Πινακοθήκη της Washington στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, διακοσμητικών τεχνών, επιπλοτεχνίας, ταπητουργίας, σχεδίου και φωτογραφίας. ΟΙ συλλογές της παρέχουν ένα πανόραμα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής από την Αναγέννηση έως τον 20ο αι., με έργα των Fra Angelico, F. Lippi, Giorgione, Tintoretto, Tiziano, Veronese, Boticelli, Bosch, Cranach, Dϋrer, Holbein, Hals, Rubens, van Dyck, Vermeer, El Greco, Velazquez, Murillo, Poussin, Goya, Manet, Monet, Pissaro, Constable, Turner, van Gogh, Cezanne, Gaugin, Degas, Delacroix, Courbet, Matisse, Picasso κ.α. αλλά και της πορείας της αμερικανικής ζωγραφικής από τους τοπιογράφους του 17ου αι.έως τους Pollock, Rothko, Warholl. Οι συλλογές γλυπτικής περιλαμβάνουν έργα των Verrochio, Daumier, Degas, Renoir, Gaugin, Rodin, Mirό, H. Moore, Oldenburg, Σαμαρά, Shapiro κ.α. 

MoMA, The Museum of Modern Art 

www.moma.org

Με χρονολογία ίδρυσης το 1929, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ν. Υόρκης περιλαμβάνει περισσότερα από 135000 έργα στις συλλογές του (ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά, σχέδια, αντικείμενα design, φωτογραφίες κ.α.) προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πανόραμα των σημαντικότερων δημιουργών (P. Cezanne, A. Rodin, G. P. Seurat, P. Gauguin, V. van Gogh, E. Munch, H. Matisse, P. Picasso, G. Braque, G. Klimt, E. Schiele, P. Mondrian, V. Kandinsky, P. Mondrian, D. Rivera, G. de Chirico, K. Malevich, P. Klee, F. Leger, R. Magritte, A. Giacometti, S. Dali, C. Brancusi, J.Miro, R. Magritte, J. Pollock, W. de Kooning, M. Rothko κ.α.) και των καλλιτεχνικών κινημάτων της σύγχρονης τέχνης.


ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Biblioteca Alexandrina  

www.bibalex.org

Το Συγκρότημα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη με 8 εκ. τίτλους Βιβλίων, 6 εξειδικευμένες βιβλιοθήκες, μουσεία, ερευνητικά κέντρα, μόνιμες εκθέσεις, πλανητάριο κ.α. Οι συλλογές του αρχαιολογικού μουσείου- του μοναδικού στον κόσμο που στεγάζεται μέσα σε βιβλιοθήκη- περιέχουν αντιπροσωπευτικά εκθέματα από τη φαραωνική, την ελληνιστική, τη ρωμαϊκή, τη χριστιανική,και την ισλαμική περίοδο αλλά και ευρήματα από τις υποβρύχιες έρευνες στον Α. λιμένα της πόλης. Στο μουσείο χειρογράφων εκτίθενται 120 χειρόγραφα και σπάνια βιβλία. 

 

Συλλογή διευθύνσεων

ΘΕΑΤΡΟ

Αρχείο του Εθνικού θεάτρου  
www.nt-archive.gr
 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
www.theatroedu.gr

 

 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 Εθνική πινακοθήκη - Μουσείο Αλ. Σούτσου
www.nationalgallery.gr
Ίδρυμα εικαστικών τεχνών και μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη 
www.thf.gr
Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών 
www.library.asfa.gr

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
www.mcf.gr
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 
http://tiff.filmfestival.gr
Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας
www.dramafilmfestival.gr
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας
www.independent.gr
Ψηφιακή συλλογή Ταινιοθήκης Ελλάδας
www.tainiothiki.gr
International movie database
www.imdb.com


 ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογία της πόλης των Αθηνών - Εθνικό Ίδρυμα ερευνών 
www.eie.gr/archaeologia/gr
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
www.byzantinemuseum.gr
Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών 
www.namuseum.gr
Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Ιδρύματος Λάτση - Οδηγοί Μουσείων 
www.latsis-foundation.org 
Μουσείο Ακρόπολης
www.theacropolismuseum.gr
Μουσείο Ηρακλειδών 
www.herakleidon-art.gr
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 
www.cycladic.gr
Οδυσσεύς - Πύλη ελληνικού πολιτισμού 
http://odysseus.culture.gr
Χρωμάτισε την πεπλοφόρο - δραστηριότητα από το Μουσείο της Ακρόπολης
www.theacropolismuseum.gr/peploforos
Ψηφιακές εφαρμογές Μουσείου ΑκρόποληςΜεγάλα Μουσεία στο διαδίκτυο


ΜΟΥΣΙΚΗ

Μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδος - Λίλιαν Βουδούρη 
www.mmb.org.gr


ΥΠΑΙΘΠΑ

Ψηφιακή βιβλιοθήκη 
http://repository.edulll.gr


 

 

Joomla templates by a4joomla