Ενημέρωση για τα σεμινάρια κινηματογράφου

Το σεμινάριο του Σωτήρη Γκορίτσα πραγματοποιήθηκε την 11η Ιανουαρίου 2013 στον πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου. Πρόσκληση στο σεμινάριο κινηματογράφου του Σωτήρη Γκορίτσα - 11 Ιανουαρίου

Η προβολή της ταινίας του Γεράσιμου Ρήγα  " Πάρβας, άγονη γραμμή" πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.  Πρόσκληση στην προβολή της ταινίας του Γεράσιμου Ρήγα "Πάρβας , άγονη γραμμή" - 17 Ιανουαρίου

Περισσότερα για την ταινία "Πάρβας, άγονη γραμμή"

Το σεμινάριο μαθητικών ταινιών έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο, Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

 

Έχουν προσκληθεί επίσης να δείξουν δουλειές τους συνάδελφοι που έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ταινιών. Δείτε παρακάτω ένα δείγμα δουλειάς συναδέλφων του 132ου Δημοτικού σχολείου Αθήνας.


Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2011 - ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio.
Η ταινία είναι αποτέλεσμα τρίμηνων εργαστηρίων με τα παιδιά και εκφράζει τους φόβους και τις αγωνίες των μαθητών της 6ης τάξης, που συνδέονται με το άγχος της μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο αλλά και το άγχος της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών και οικογενειακών προβλημάτων που τα ίδια βιώνουν. Παράλληλα, στην ταινία τα παιδιά εκφράζουν και τρόπους αντιμετώπισης των φόβων και των δυσκολιών τους.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε συναδέλφους που επιθυμούν να συνεισφέρουν στα σεμινάρια που οργανώνει το τμήμα πολιτιστικών της Δ΄Διεύθυνσης Β/θμιας.

 

Joomla templates by a4joomla