Τρία ελληνικά μουσεία στο Google Art Project

Η Google μας έχει χαρίσει το Art Project, μια online εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί εικονικά στους διαδρόμους μουσείων και να δει γνωστά έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση. Η πρώτη έκδοση περιλάμβανε 17 μουσεία ενώ 1000 έργα επιλέχθηκαν για να φωτογραφηθούν και να παρουσιαστούν στους εικονικούς επισκέπτες με πολύ υψηλή ανάλυση από 7-14 gigapixel!

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση στην υπηρεσία η οποία πλέον περιέχει 151 μουσεία από 40 χώρες αλλά και άκρως ελληνικό ενδιαφέρον αφού για πρώτη φορά το Art Project περιέχει τρία από τα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία και συγκεκριμένα το Μουσείο Ακρόπολης, το Κυκλαδικής Τέχνης και το Μπενάκη.

Μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων βρίσκεται στη διάθεση του εικονικού επισκέπτη όπως η αίθουσα αρχαίων γλυπτών του Μουσείου Ακροπόλεως, συλλογές Βυζαντινής και παραδοσιακής τέχνης καθώς και του Κυκλαδικού πολιτισμού.
Η δυνατότητα πλοήγησης μέσα στο μουσείο υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο για το Μουσείο Ακροπόλεως και για δύο από τα τέσσερα συνολικά επίπεδα που διαθέτει. Για τα υπόλοιπα δύο μουσεία υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης γνωστών εκθεμάτων τους με εικόνες υψηλής ανάλυσης στις οποίες ο χρήστης μπορεί να εστιάσει ώστε να δει τις λεπτομέρειες τους. Συνολικά η Google έχει προσθέσει 510 φωτογραφίες εκθεμάτων από το Μουσείο Μπενάκη, 159 από το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης και 24 από το Μουσείο Ακρόπολης.

Επιπλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους, προσωπικές συλλογές, αποθηκεύοντας συγκεκριμένες οπτικές γωνίες των έργων τέχνης, προσθέτοντας τα σχόλιά τους και μοιράζοντάς τη με άλλους.

Μουσείο Ακρόπολης

Μπενάκη

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Joomla templates by a4joomla