Υποστηρικτικά εργαλεία ΤΠΕ

Audacity 

Το Audacity είναι πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας ήχου και ηχογράφησης, που κυκλοφορεί σαν ελεύθερο λογισμικό και είναι ανεξάρτητο πλατφόρμας. Είναι διαθέσιμο για Windows,Mac OS X, Linux και BSD. Μπορείτε να το μεταφορτώσετε από τη σελίδα του

http://audacity.sourceforge.net

Prezi 

Με το prezi μπορούμε να δημιουργήσουμε θεαματικές, διαφορετικές από τις συνηθισμένες παρουσιάσεις στο MS Office Power Point και το Open Office Impress. Η παρουσίαση δεν αποτελείται από μια σειρά τυπικών σελίδων/διαφανειών αλλά από μια τεράστια επιφάνεια εργασίας πάνω στην οποία τοποθετούμε το περιεχόμενο που θέλουμε να παρουσιάσουμε.


 

Autocollage

Εργαλείο για δημιουργία κολλάζ

Songsmith

Δημιουργεί μουσική συνοδεία. Διαλέγετε ένα μουσικό στυλ και το λογισμικό παράγει ένα ολοκληρωμένο κομμάτι.

Photosynth

Ανακατασκευάζει τρισδιάστατο χώρο ή αντικείμενα από μία συλλογή ψηφιακών φωτογραφιών. 

www.photosynth.net

Kodu

Οπτική προγραμματιστική γλώσσα για τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών ειδικά για παιδιά

Τα εργαλεία Autocollage, Songsmith, Photosynth, Kodu ανήκουν στη συλλογή της Microsoft Learning Suite και μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν. To Microsoft Learning Suite είναι μια συλλογή από περισσότερα από 20 καινοτόμα εργαλεία για την εκπαίδευση.


 

Scratch

Το Scratch αναπτύσσεται από το Lifelong Kindergarten group του MIT Media Lab, και αποτελεί μια νέα προγραμματιστική γλώσσα.

Έχει ως στόχο τη διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού σε παιδιά και εφήβους και να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν παιχνίδια, βίντεο και μουσική. Μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία δράσεων εντός και εκτός του σχολείου ανά τον κόσμο.

http://scratch.mit.edu/
Joomla templates by a4joomla